Bereidingswijze

kooktijden

Kooktijden

Hoe langer de verse pasta bewaard wordt in de koelkast en daardoor iets opdroogt of op een andere manier gedroogd wordt, des te langer de kooktijd wordt

Ook geldt, hoe dunner de pasta des te korter de kooktijd om alles Al Dente te houden. Kook de pasta nooit te lang want dan wordt het papperig.

Hoe grover de pastasoort des te grover de saus kan zijn en de kooktijd wat toeneemt.

Bereidingswijze algemeen

  1. Doe ruim water in een pan
  2. Breng het water aan de kook
  3. Als het water kookt doe dan de pasta in de pan. Ook kunt u dan zout naar smaak toevoegen aan het water
  4. Soms gaat de kook ervan af, even wachten tot het water weer opnieuw kookt en dan de pasta verder koken
  5. Zodra de pasta klaar is, afgieten maar niet met water afspoelen en de saus toevoegen. Bewaar wat kookvocht om later bij te voegen.
  6. De sauzen die wij verkopen hoeft u alleen maar op te warmen in een pannetje
  7. Doe de warme saus in een koekenpan en voeg er de gekookte pasta aan toe
  8. Dan een paar maal de pasta en saus in de pan omgooien en eventueel wat kookwater toevoegen
  9. Opdienen en naar smaak er wat geraspte Parmigiano Regiano of Pecorino Romano overheen strooien.
  10. Vergeet er geen lekker wijntje bij te drinken. Proost en Eet smakelijk!